​Kvalitetshonning fra Gyrstinge Mølle

​Honningen fra Gyrstinge Mølle stammer fra bigårde opstillet i nærheden af vores gård, hvor bierne kan trække på økologiske marker, enge og skove. På den måde er vores bier til gavn for både natur og afgrøder i vores lokalområde. Sammensætningen af marker, enge og skove omkring vores gård giver en optimal biodiversitet for vores bier, da det betyder, at vi kan indsamle forskellige smagsvarianter, alt efter hvad bierne har trukket på.

​​Honningen er slynget og tappet efter gamle principper i egne lokaler godkendt til fødevarefremstilling, og vi kan på den måde garantere for, at kvaliteten altid er den bedst mulige.

Slyngningen foregår i 12 soldsslynge, som tømmer rammerne for honning. Herefter bliver honningen siet og tappet i rørebeholder, hvor den bliver rørt flere gange, så honningen bliver lækker og smørbar. Afhængig af årstiden tappes honningen manuelt i vores fine 350 gr. glas efter ca. en uge.

​Gyrstinge Mølle er medlem af foreningen Erhvervsbiavlerne samt Danmarks Biavlerforening, og vores honning gennemgår derfor en række obligatoriske stikprøver, for at sikre kvaliteten.

​Vi producerer glas med 350 gr. naturlig honning, som bliver afsat i lokale supermarkeder, gårdbutikker og udlandet. Glasset kan ses på billedet til venstre.

Samarbejdspartnere​

© Perby.dk, Gyrstinge Mølle V/Søren Perby